YouTube-kanaler jag följer.

Nedan listar jag ett urval av mina favoriter bland spelrelaterade YouTube-kanaler.

CinemassacreJames-Rolfe-and-Mike-Matei-Play-Pilotwings-64-Nintendo-64-420x215

James Rolfe och kompanjonen Mike Matei på Cinemassacre är mest kända för karaktären Angry Video Game Nerd men gör även kanalen populär genom deras hängivna Let´s Plays, spel- och filmrecensioner samt det årliga ‘Monster Madness’.

Pat The NES Punkpat_5th_message

Patrick Contri, även känd som ‘Pat The NES Punk’ är precis som flera av dessa listade personligheter en högt respekterad, manisk retrospelssamlare och recenscent. Den allvetande Pat går ofta in i karaktären som ‘The NES Punk’ och gör komiska inslag i form av recensioner. På senare tid har Pat och hans kamrat Ian Ferguson gjort en video-podcast kallad ”Completely Unnecessary Podcast” där det diskuteras allt från film, tv-serier, comics och TV-spel.

Gamester81frame-0000012

John ‘Gamester81‘ Lester är en seriös samlare som recenserar några av de mest sällsynta spelen och konsolerna i världen. Första frågan du kommer ställa dig själv är hur han lyckats få tag på alla dessa rariteter.

MetalJesusRocksmaxresdefault

Retrospelande med en hint av Heavy Metal. Jason ‘MetalJesus‘ är en skön Metal-snubbe som tidigare arbetade för Sierra och har på senare år hängett sig totalt till sin YouTube-kanal där han tipsar om diverse retrospel man må ha missat och berättar om senaste vinylplattorna han införskaffat.

Lord Karnage – Classic Game Room956719670-FINAL-HOURS!!-Lord-Karnage-Book-Kickstarter

Classic Game Room är ett sorts ‘showroom’ för allt mellan konsoler, spel, arkadmaskiner och flipperspel. Prylarna presenteras på ett högt respektabelt sätt med en sarkastisk ton från kommentatorn. Kanalens slogan lyder: ‘Classic Game Room broadcasts from the intergalactic space arcade on it´s neverending mission to review EVERYTHING!’

Did You Know Gaming?804fa3d7e1a0c30cf4850c326110df89-did-you-know-gaming-crash-bandicoot

Kanalen bjuder in flera olika spelprofiler från YouTube och låter dem dela med sig av sina innersta kunskaper om en spelserie eller konsol. Denna kanalen är för de som tycker om att nörda ner sig i onödig, men ack så nödvändig fakta om spelvärlden.

The Game Chasersep-15-thumb

Följ med på knasbollarna Billy och Jays galna upptåg när de ger sig ut i den enorma staten Texas och rotar glatt efter retrospel på diverse loppmarknader, garage, vindar eller mässor.

Smooth McGroove

Max Gleason, mer känd som ‘Smooth 51911__520x440_smooth mcgroove kirby race acapella_featMcGroove‘ delar med sig av sina underbara acapella-versioner av TV-spelsmusik. Han tar även emot önskemål.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s